Mellékterméket hasznosítana a Pécsi Sörfőzde vezette konzorcium
A biológiai alapú sörfőzési technológiák fejlesztését és az ilyen sörök előállítása során keletkező melléktermékek hasznosítását kívánja megoldani a több mint 1,7 milliárd forintos kutatómunka eredményeként a Pécsi Sörfőzde Zrt. által vezetett Hunbio konzorcium. A szükséges technológia kialakításával, a melléktermékek értéknövelő felhasználása mellett meghatározzák a biológiai alapú sörkészítésre legalkalmasabb, egyben ökológiai szempontból legkedvezőbbnek számító malátatípusokat. A folyamatot a feldolgozási technológia és receptúra fejlesztése zárja
a termékek piacra juttatásával. A projekt jelentősen csökkentheti a vállalat környezeti lábnyomát, a 80 százalékos nedvességtartalmú sörtörkölyből például jól szállítható és tárolható élelmiszer előállítására van lehetőség.


