Magyar gazdaság

Munkahelyteremtő stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály

8,2 milliárd forint értékben logisztikai központot létesít Magyarországon az MMXH Lakberendezési Kft.

Új lakberendezési áruházakat és 8,2 milliárd forint értékben logisztikai központot létesít Magyarországon az MMXH Lakberendezési Kft., amelynek köszönhetően 500 új munkahely jön létre – jelentette ki Varga Mihály. A pénzügyminiszter és Simonyi András, az MMXH ügyvezető igazgatója stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amely hozzájárul a magyar gazdaság gyorsabb ütemű újraindításához.

A kormány komoly értéknek tartja azt a világpiaci kapcsolatrendszert és technológiai színvonalat, amelyet a nálunk működő nagyvállalatok biztosítanak

– hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: ezért a kormány 2012-ben döntött arról, hogy új szintre emeli a Magyarországon működő nagyvállalatokkal való együttműködést. Az azóta megkötött megállapodásokkal az egész ország nyert: nyertek a vállalkozások, a munkavállalók, a beszállító kis- és középvállalkozások és előnyhöz jutott a magyar gazdaság is – jegyezte meg a tárcavezető. Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy

a visszaesés ellen munkahelyteremtéssel és a beruházások emelésével lehet a legjobban küzdeni.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Magyarországon működő nagyvállalatoknak ezért komoly szerepük van abban, hogy a gazdaság milyen gyorsan tér vissza a magas növekedési ütemhez.

Az MMHX Lakberendezési Kft., amely az osztrák tulajdonú XXXLutz csoport magyarországi leányvállalata már 10 Mömax és 7 Möbelix áruházzal képviselteti magát hazánkban. A cégcsoport hosszú távra tervezi magyarországi jelenlétét, folyamatosan bővíti a beruházásait és a magyar beszállító vállalatok körét is, emellett részt vesz duális képzésben, az innováció területén pedig a jövőben magyarországi kutatás-fejlesztést is megvalósíthat. A miniszter elmondta, hogy az aláírt megállapodás révén a vállalat Magyarország kiemelt stratégiai partnerévé válik.

munkahelyteremtés stratégiai megállapodás Varga Mihály
Kapcsolódó cikkek