Magyar gazdaság

Exportfejlesztési lehetőség a V4-es startupok számára

Elindult a V4 Global – Readiness Programme elnevezésű képzési sorozat, melynek fő célja a kelet-közép európai régió egészségügyi startupjainak nemzetközi piacon való megismertetése és exporttevékenységének fejlesztése.

A kezdeményezés a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával és a Civitta Slovakia, a DEX Innovációs Központ, a Startup Hub Poland, valamint a Startup Campus Inkubator szoros együttműködésével jött létre.

Fotó: Pixabay

A program célja, hogy

segítse a visegrádi országok egészségügyi vállalkozásait exporttevékenységük fejlesztésében, valamint a külpiacra jutáshoz szükséges ismeretekkel és kapcsolati tőkével lássa el őket.

A nyolc alkalmas képzésre olyan korai fázisban lévő startupok jelentkezhetnek, akik az élettudományok, egészségügy, digitális egészség vagy biotechnológia területén alkottak újat, valamint Magyarország, Lengyelország, Szlovákia vagy Csehország térségében tevékenykednek.

A program végére egy átfogó nemzetközi stratégiával, prezentálható termékkel és partneri kapcsolatokkal gazdagodhatnak a vállalkozások.

Az alap küldetése a fenntartható regionális együttműködés kezdeményezéseinek előmozdítása Közép-Európában. A jelentkezésre július 16-ig van lehetőség az alábbi oldalon: startupcampus.hu/v4erp.

startup visegrádi négyek V4 export
Kapcsolódó cikkek