Magyar gazdaság

Tízmilliárdos beruházás az Aldinál

Átadta új, 8800 négyzetméter alapterületű hűtőraktárát az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.,

a 6 milliárd forintos beruházás révén eddig 70 új munkahelyet teremtett a vállalat Biatorbágyon,

és újabb magyar élelmiszerek kerülnek az üzletlánc kínálatába.

A beruházás nyomán jelentősen bővült az Aldi logisztikai központjának raktárkapacitása, a 255 ezer négyzetméteres telken elhelyezkedő, immár 61800 négyzetméteres raktár biztosítja az ellátási lánc zavartalan működését. Ide érkeznek be az áruházlánc valamennyi beszállítójától a termékek, illetve innen indulnak áruval felölteni a 148 magyarországi Aldi üzletet a teherautók.

A 8800 négyzetméter alapterületű új egységben egy -23 Celsius-fokos mélyhűtő és egy 0 Celsius-fokos hűtőraktár mellett egy kilenc rámpával rendelkező előhűtő is helyet kapott.

Az L-alakú új épület egyik oldala 120, másik oldala 140 méter hosszúságú, illetve 40 méter szélességű, legnagyobb magassága pedig eléri majd a 16 métert.

Fotó: Móricz-Sabján ⁣Simon / VG

Az új épületbe összesen 110 km hosszúságú kábelvezetéket és fél millió kilogramm acélt építettek be. Az ingatlan füstelvezető berendezése valamivel több mint 1 millió köbméter levegő cseréjére képes óránként.

A kétszintes épület teljes területén sprinkler tűzoltó rendszer üzemel.

A raktárban pedig olyan hűtőközeget alkalmaz az áruházlánc, amely egy esetleges szivárgás esetén sem károsítja a környezetet.

Az új ingatlannak köszönhetően megduplázódik az áruházlánc magyarországi hűtőraktár-kapacitása, ami ráadásul 40 százalékkal nagyobb hűtött-termék-kínálatot tesz elérhetővé az Aldi magyarországi üzleteiben.

Idén mintegy négy százalékkal bővítjük szortimentünket: több mint 70 különböző tejtermékkel, felvágottal, hűtött kényelmi termékkel, hústermékekkel, pékáruval és zöldséggel, illetve gyümölccsel gazdagodik termékkínálatunk, a termékek fele pedig magyar beszállítóktól érkezik hozzánk

– mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója az átadás alkalmából. Hozzátette, a vállalat köszönettel tartozik a város önkormányzatának a gördülékeny ügyintézésért, hálája jeléül ezentúl a raktárat hivatalosan is Aldi Biatorbágyi Logisztikai Központnak nevezik.

A beruházás révén továbbá eddig 70 új munkahelyet hoztunk létre a város és a környék lakossága számára, így közel 600 embert foglalkoztatunk a logisztika területén.

Kulcsár Dénes ügyvezető igazgató bejelentette, hűtőpultjaik bővítésére és a pékségek bútorainak modernizálására mintegy 4 milliárd forintot fordítanak, így összesen közel 10 milliárd forintos beruházással járulunk hozzá ahhoz, hogy hazai beszállítóik még több friss vagy hűtött magyar termékkel jelenhessenek meg vásárlóik előtt.

Fotó: Móricz-Sabján ⁣Simon / VG

A tavalyi fejlesztésekről és járvány vállalatra gyakorolt hatásáról Bernhard Haider elmondta, felgyorsították a digitalizációt, így 2020-ban már több mint háromezer terméket tettek online rendelhetővé, ezzel az Aldi lett az első diszkonthálózat Magyarországon, amelynek a termékei online rendelhetők.

Eddig 34 agglomerációs településen érhető el a szolgáltatás, de hamarosan Pécsen, Székesfehérváron és a Balaton környékén is elindul az online szolgáltatás. Ezen felül lépéseket tett a klímavédelem érdekében is a vállalat, 30 százalékkal növelte e-töltő kapacitását,

így 15 megyében 80 üzlete már rendelkezik ilyennel, és folytatják a tavaly megkezdett napelem-telepítéseket.

Idén 16 üzlet tetejére telepítenek napelemeket, és az év végére a teljes magyarországi energiafogyasztásának a két százalékát fenntartható energiaforrásból fogja fedezni a vállalat.

beruházás Biatorbágy Aldi
Kapcsolódó cikkek