A „Kelet-Európa legjobb repülőtere” kategória elismerését immár sorozatban nyolcadik alkalommal nyerte el a Budapest Airport által üzemeltetett Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. 

Fotó: Budapest Airport Zrt.

A Skytrax-díj odaítéléséről évről évre – a repülőterektől teljesen független – több tízezer utas által kitöltött elégedettségi felmérés alapján döntenek, ahol a repülőtéri szolgáltatásokról, egyebek mellett az utasfelvételről, az utasszolgáltatások minőségéről és a biztonsági színvonalról kérdezik az utazóközönséget.

 Óriási megtiszteltetés, hogy sorozatban nyolcadszor a budapesti repülőtér lett az utasok szavazatai alapján Kelet-Európa legjobb repülőtere. Különösen annak fényében, hogy az elmúlt 18 hónap a légi közlekedési ipar eddigi legnagyobb kihívást jelentő időszaka volt, amely extra teljesítményt kívánt mindenkitől. Ezért az idei díj különösen fontos számunkra, hiszen nem csupán a repülőtér általános teljesítményét, hanem a járványhelyzetre adott válaszainkat is elismeréssel illették az utasok.

— mondta Chris Dinsdale, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója. 

A Budapest Airport célja, hogy biztonságos környezetet és kiváló szolgáltatásokat teremtsen utasai számára. A repülőtér-üzemeltető folyamatosan azon dolgozik, hogy utasai számára biztosítsa a kockázatmentes repülőtéri tartózkodás lehetőségét. Az elmúlt két évben 167 millió euró értékű fejlesztés történt a repülőtéren, ennek fele a tavalyi, járvánnyal sújtott évben valósult meg. 

A Budapest Airport a 2020-as évet minden idők legnagyobb, 110 millió eurós veszteségével zárta, 

ennek ellenére folyamatosak voltak a repülőtér fejlesztésével kapcsolatos infrastruktúra-, kapacitás- és digitális bővítési beruházások. A vállalat a 2019-ben megtervezett fejlesztési projektek 95 százalékát az iparágat érintő válság ellenére is befejezte.

Fotó: Budapest Airport Zrt.

A világ legnagyobb, 34 országban zajló független munkáltatói márkakutatása, a Randstad Employer Brand Research 2021-es eredményei alapján a Budapest Airport különdíjat érdemelt ki, mint Magyarország legvonzóbb munkáltatója a szolgáltatási szektorban.

A Budapest Airport a régió legjobb repülőtere – ezt az utasok szavazatai alapján nyolc egymást követő évben ismerte el a Skytrax, legutóbb 2021-ben. 

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az elmúlt években vezető helyet szerzett, mint a régió leggyorsabban fejlődő repülőtere; 

légitársasági partnereivel együtt Magyarország és Budapest turisztikai fejlődésének egyik kulcsszereplőjévé vált. A BUD Cargo City biztos pontot jelent az import és export légiáru számára; a Budapest Airport célja, hogy a légikikötő Kelet-Közép Európa cargo kapujává váljon.