Az előző negyedévhez viszonyítva 3,6 százalékkal emelkedett a beruházások szezonálisan kiigazított volumene, és kis mértékben meghaladta a 2019. harmadik negyedévében mért eddigi legmagasabb szintet. Ezen belül az építési beruházások szezonálisan kiigazított volumene 2,3 százalékkal, a gép- és berendezésberuházásoké kiugróan, 7,1 százalékkal emelkedett.

Fotó: Vemi Zoltan / VG

A tavalyi második negyedévhez mérve az építési beruházások volumene 3,2, a gép- és berendezésberuházásoké kiugróan, 23,9 százalékkal nőtt.

A legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében a fejlesztések volumene – a 2020 második negyedévétől kezdődött visszaesés óta először – számottevően gyarapodott, 13,0 százalékkal nőtt, amiben szerepet játszott a járvány miatt ideiglenesen leállított projektek újbóli elindítása is.

A költségvetési szerveknél a fejlesztések lényegében stagnáltak, 0,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A központi szervek növelték, a helyi önkormányzatok csökkentették beruházásaikat a bázisidőszakhoz képest.