Eddig 48 ezer szülő regisztrálta 12 éven felüli gyermekét az iskolai kampányszerű oltásokra – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után. Hozzátette, négy pályázati lehetőséggel kapcsolatban az operatív törzs meghallgatta a beszámolókat.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Ezek  a pályázatok többek között az egyes típusú diabétesszel kapcsolatos civil szervezetek támogatásáról, a családbarát munkahelyek létrehozásáról és a közművelődés kultúra keretében a falunapok támogatásáról szólnak. A tárca nélküli miniszter kiemelte, tavaly és idén összesen egymilliárd forint támogatást nyújtottak gyermek-diabéteszcentrumoknak. A családbarát munkahelyek esetében pedig 11. alkalommal hirdettek pályázatokat, 183 tender érkezett be, 54 pályázó között 90 millió forintot osztottak el. A felsőoktatással kapcsolatban pedig arról döntött az operatív törzs, hogy

javasolni fogják a kormánynak, hogy az a diák , aki a brexitet követően az Egyesült Királyságban szeretné a felsőfokú tanulmányait folytatni, az is igénybe vehesse a diákhitelt.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta, az idén húszéves a Diákhitel Központ, a szervezet eddig 462 ezer hallgatónak folyósított diákhitelt 408 milliárd forint értékben.