Nem csak horgászbotot akarnak adni, a horgászat megtanítása a cél – ezen elv alapján indult 2020 decemberében a moduláris e-learning képzés a magyar kis- és középvállalkozások digitális transzformációs és generációváltási kihívásainak megoldására.

Fotó: FOLDI D. ATTILA

Fábián Gergely, a Budapest Institute of Banking vezérigazgatója a 9. modul bemutatóján közölte, 

a digitalizáció jelentheti a vállalkozások túlélését, erre fel kell készülniük, 

míg Sebők Katalin, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vállalati innovációs elnökhelyettese azt hangsúlyozta, hogy a kkv-k versenyképességéhez az innováció az egyik kulcs, a modulok pedig fontos eszközök arra, hogy a tudást rugalmas módon biztosítsák. Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár is kiemelte, 

a hazai kkv-k helyzete és helyzetbe hozása központi kérdés.

Az üzleti innováció, a közvetlen vezetés átadása, a HR kihívásai, a digitalizáció, a belső és külső vállalati kommunikáció, a nemzetközi kapcsolatok és piaci terjeszkedés, a változásmenedzsment és a pénzügyi tervezés után a szektoronkénti digitalizáció a 9. modul, amely október 20-a óta elérhető az e-kkv honlapján. Ez az agráriumban, az építőiparban, a vendéglátásban és az alkatrészgyártásban dolgozó kkv-k számára lehet fontos, a legkorszerűbb megoldásokat mutatja be, gyakorlati szemléletű, és segíti a hosszú távú fejlesztési tervek meghatározását. A nagyjából 8 óra alatt, saját tempóban elvégezhető modul 20 szakértő tudását ötvözi, 2022. december 31-ig biztosan nyilvánosan és díjmentesen lesz elérhető.