Az egyik leghíresebb magyar borvidékén nyitja áprilisban negyedik Mercure hotelét, vidéken az elsőt az Accor-csoport – közölte a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportja az átadás alkalmából. Az Accor a közép- és kelet-európai szállodaiparban célozza erősíteni portfólióját a Hotel Tokaj Kft.-vel kötött megállapodással, az új Mercure szálloda piacra lépésével Tokajban.

A Mercure Tokaj Centernek helyet régi épületet teljesen rekonstruálták és felújították, benne étterem, fedett és szabadtéri úszómedencék, valamint spa, helyi termékeket kínáló borbolt is várja a vendégeket, legfelső emeletén pedig executive apartmanokat alakítottak ki.

A szálloda minden szobája a Tiszára és Tokaj emblematikus hegyére panorámás, míg a régió kiváló boraira a korábbi szállodából megőrzött szőlőszem alakú lámpabúrák emlékeztetnek.

„A tokaji Mercure egy nyolcvanas évekből származó ikonikus épületben kap helyet, amely korábban a város egyetlen szállodája volt. A történelmi helyszín és a lenyűgöző környezet együtt tökéletes élményt nyújt majd a vendégek számára, szorosan kapcsolódva a Mercure márka lényegéhez. Tokaj Budapest és a Balaton után az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai régió Magyarországon, a Mercure Tokaj pedig a város legnagyobb szállodájaként üzemel ezentúl” – mondta el Nyiri Csilla, a Mercure Tokaj Center vezetője.

„Különösen nagy öröm számunkra, hogy az egyik leghíresebb magyar borút és az egyik legnépszerűbb magyarországi turisztikai célpont ad otthont az első Budapesten kívüli Mercure hotelnek”– mondta Sabina Bartyzel, az Accor kelet-európai regionális igazgatója.

Az új hotel tulajdonosa a többek között ingatlannal, turizmussal és mezőgazdasággal foglalkozó magyar Hotel Tokaj Kft.

A cég már rendelkezik néhány szállodával az országban, például Hajdúszoboszlón, a Tokajhoz közeli népszerű fürdőhelyen. A Mercure Tokaj Center szállodát Sáros László jegyzi, a generáltervező a BORD Építész Stúdió.

A szálloda átadásán az Accor-csoport vezetői mellett a térség országgyűlési képviselője, a város polgármestere és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

Borvidéki vonzerők

Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Tokaj Magyarország leghíresebb borvidéke, egyre népszerűbb utazási célpont. A város több mint ezeréves borászati hagyományáról és világszínvonalú borairól ismert. Az ország legészakibb részén, a Zempléni-hegység lábánál fekvő Tokaj-hegyaljai borvidék Szlovákia délkeleti sarkába nyúlik. A városról elnevezett régiót a dombok mentén elszórtan elhelyezkedő, a Tisza és a Bodrog folyó közé ékelődő 28 település alkotja.