Március végén 16,1 milliárd forint volt a kórházak adóssága a február végi 13 milliárd forint után - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) adataiból. A 16,1 milliárd forintból az állammal szemben fennálló tartozás több mint 0,1 milliárd forint volt. 

A szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás 15,9 milliárd forint, amelyből 0,3 milliárd forint az államháztartáson belülre irányul. A MÁK adatai szerint az adatszolgáltatásra kötelezett 581 intézményből valamennyi teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét. Az adós intézmények száma tárgyhóban 291, ebből kizárólag 30 nap alatti tartozással 124 intézmény rendelkezett - derül ki a MÁK adataiból.

A legnagyobb adósságot 1,3 milliárd forintot az Észak-Közép-Budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő halmozta fel.

A Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet 1,2 milliárddal zárta a márciust, a Dél-pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben pedig a február végi 467 millió millió forintról 921 millió forintra duzzadt a tartozás.