Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz–ukrán háború hatásait – kommentálta Varga Mihály pénzügyminiszter legújabb Facebook-videójában a Központi Statisztikai Hivatal első negyedéves GDP-adatokról szóló tájékoztatóját, miszerint az év első három hónapjában 8,2 százalékkal bővült a bruttó hazai termék. 

A tárcavezető kiemelte: a növekedéshez szinte minden ágazat hozzájárult, jól teljesített az ipar, az építőipar, a pénzügyi szektor, de a magas foglalkoztatásnak és a béremeléseknek köszönhetően a kiskereskedelem és a turizmus is erősödni tudott.

Hazánk továbbra is az uniós növekedési rangsor élmezőnyében van. A háború és a szankciók hatásai azonban a magyar gazdaság növekedését is veszélyeztetik. Azon dolgozunk, hogy biztonságos növekedési pályán tartsuk a magyar gazdaságot, megőrizzük a stabilitást és megvédjük az elért eredményeket

– szögezte le a miniszter.

Óriási meglepetés a növekedésben, itt a friss GDP-adat

Gyorsult a magyar gazdaság növekedése a tavalyi utolsó negyedévhez képest a Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint. A VG elemzői konszenzusát is túlszárnyalta a kedd reggeli GDP-adat.