A Technológiai és Ipari Minisztérium kérésére a helyközi szolgáltatók az eredeti határidőn túl még három napig elfogadják majd a májusi havi és második félhavi bérleteket.

Az így meghosszabbított érvényesség a hosszú pénztári sorok elkerülése érdekében a vasárnapra eső június 5-e helyett június 8-a szerda éjfélig tart.

A tárca közleménye szerint az eredeti lejárati idő fenntartása esetén a hétfői munka- és iskolakezdéssel sokan egyszerre vennék meg új bérleteiket, ezzel jelentősen megnőhetne a várakozási idő a kasszáknál.

Budapest, 2021. június 13.Egy utazni szándékozó fiatal nő menetjegyet vásárol a jegyértékesítő automatából a Rochlitz Gyula és Feketeházy János építészek által eklektikus stílusban tervezett, 1884-ben átadott és eredetileg Központi Indóház néven ismert pályaudvar - melyet 1892-ben nevezték át Keleti pályaudvarrá - utascsarnokában. Jobbra a Keleti Pályaudvar centenáriumára állított emléktábla részlete Szommer József alkotása (1984).MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A helyközi közösségi közlekedési szolgáltatók egyre szélesebb körben biztosítanak elektronikus jegyváltási lehetőségeket.

A koronavírus miatt bevezetett intézkedések részeként 2020 novemberétől az egészségügyi dolgozók és orvosegyetemi hallgatók díjmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket.

Tavalyelőtt decembertől pedig a védekezésben résztvevő szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi dolgozók, rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is ingyenesen utazhatnak.

A járványügyi május végi megszűnése után, két hetes türelmi idővel ezt a lehetőséget is kivezetik.

Az érintetteknek tehát 2022. június 15-étől kell ismét jegyet vagy bérletet váltaniuk a helyi és helyközi járatokra.