Ismét felkerült a Rába Járműipari Holding balatonszemesi üdülője a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elektronikus árverési portáljára 231,14 millió forintos kikiáltási áron. Tavasszal még két másik üdülőingatlan is szerepelt a csaknem félmilliárdos ingatlanportfólióban, amiből mára csak a balatonszemesi keresi új tulajdonosát.

A  Rába idén márciusban egy fehérvárcsurgói és egy siófok-sóstói üdülőingatlanán is túladott  az MNV E-árverés portálján, ahol immár egyedül a balatonszemesi, Táncsics Mihály út 2. szám alatti egyhektáros, szellősen beépített terület eladó. Ez a Kistücsök étterem és a Latinovits-emlékház közelében található egykori Rába-üdülő, amelyen hat fa- és téglaház áll. Árverésének időpontját egy hónap múlva, június 21–23-ra tűzték ki.

A balatonszemesi ingatlanra elővásárlási joga senkinek nincs, a licitbe beszállni 16,12 millió forintos árverési biztosíték ellenében lehet. 

A tavasszal értékesített két Rába-üdülő mindegyike kikiáltási áron kelt el.

A siófoki ingatlan árverése márciusban 168,9 millió forintról indult, és annyiért is vásárolhatta meg egyedüli licitálóként a Digital Minds Kft. Nem akadt versenytársa a fehérvárcsurgói víztározó menti üdülőövezetben, az Aranyhegy dűlőn található ingatlanra jelentkező licitálónak sem, aki így mindössze 40 millióért jutott hozzá a 8799 négyzetméteres telekből, három négyszemélyes faházból álló és egy közösségi helyiségként használt üdülőépülethez. 

Az eredetileg csaknem kétmilliárd forint értékű, négytagú ingatlanportfólió legértékesebb darabja a Győr belvárosában található Konferencia Hotel volt, amit – mint azt akkor a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölték – a Rába Járműipari Holding Nyrt. 1 455 420 ezer forintért értékesített árverésen még tavaly áprilisban.