A járvány kitörése óta eltelt 25 hónap legnagyobb utasforgalmát érte el a Budapest Airport áprilisban, amikor 997 454 utas fordult meg a ferihegyi repülőtéren – közölte a társaság legfrissebb repülőtéri értesítőjében. A tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva az április 1400 százalékos növekedést hozott a budapesti repülőtér utasforgalmában. 

A húsvéti hosszú hétvégén kiemelkedő volt a forgalom, ebben az időszakban 6 százalékkal többen utaztak, mint a többi áprilisi napon.

Ferihegyi repülőtér Budapest airport 2 terminál utazás légi közlekedés idegenforgalom utas repülés 2021 07 15 Fotó: Kállai Márton / Szabad Föld
Fotó: Kállai Márton / Szabad Föld

A Budapest Airport légiáru-forgalma áprilisban a nemzetközi trenddel ellentétben 3,3 százalékkal nőtt, a BUD Cargo City összesen 17 245 tonna árut kezelt, miközben a világ légiáru-forgalma a távol-keleti lezárások és járattörlések miatt 8 százalékkal csökkent ekkor.

Áprilisban újraindultak a járatok Rigába, Tel-Avivba és Varsóba, és a nyári menetrendnek köszönhetően ismét közvetlenül elérhető Budapestről Korfu, Chania, Rimini, Palma de Mallorca, Rodosz, Zadar, Abu-Dzabi, Podgorica, Arlanda, Nantes, Burgasz, Stockholm és Alghero.

 Jelenleg már 99 város 109 repülőtere érhető el 31 légitársaság kínálatában közvetlen járattal budapesti repülőtérről.  

A BA desztinációs térképe - a közlemény szerint - egyre bővül, a nyár folyamán további útvonalak és járatok indulása várható.