Katonai helikopterekkel segíti a Magyar Honvédség a szárazság okozta tüzek oltását. Augusztus 18-án Táborfalva és Pécs környéken is bevetették az úgynevezett Bambi Bucketet. A nagy hőség miatt augusztus 18-án, a déli órákban a Táborfalván lévő gyakorlótéren lángra kapott az aljnövényzet.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelzését követően a Magyar Honvédség Mi–17-es helikoptere az úgynevezett Bambi Buckettel bekapcsolódott a tűz terjedésének megfékezésébe.

 

A hosszú ideje tartó szárazság miatt Pécs környékén is nagy területen ég a száraz növényzet. Az állampolgárok segítségére elindult egy honvédségi helikopter, hogy bekapcsolódjon az oltási feladatokba.  

Hazánkban is előfordulnak olyan vészhelyzetek – mint a mostani –, amelyek során a nehezen megközelíthető szabadtéri helyszíneken keletkezett tűzesetekhez nem elegendők a földi tűzoltó egységek. A Magyar Honvédség az ilyen esetekben a Mi–17-es helikopterek segítségével biztosítja a légi tűzoltást, amelyekre felszerelhető a Bambi Bucket elnevezésű eszköz. Ezt a több ezer liter víz szállítására alkalmas berendezést a helikopter aljához rögzítik, és a tűzoltó járműből, esetleg közeli víztárolókból, tavakból töltik fel. Ennek köszönhetően jelentős mennyiségű vízzel, nagy területen képes eloltani a keletkezett tüzet.