A pandémia előtti időkhöz hasonló pezsgést hozott a nyár Budapestre, az idegenforgalom élénkülésének pedig egyik megbízható indikátora a taxiforgalom alakulása.

A turizmus erősödését a Főtaxi adatai is alátámasztják. A társaság a teljes nyári szezont az előrejelzések szerint

mintegy 650 ezer fuvarral zárhatja, ami 7,5 millió kilométeres flottateljesítménynek felel meg, megközelítve a csúcsévnek számító 2019 azonos időszakát.

A növekedésben kulcsszerepet játszanak az olyan események, mint a Forma–1, vagy a fesztiválok:

a Magyar Nagydíj hetében több mint 90 ezer alkalommal vették igénybe a Főtaxi szolgáltatásait, a közelgő Sziget időszakában pedig várhatóan mintegy 130 ezren utaznak majd a társaság autóival.

A belföldi és a külföldi idegenforgalom jelentős bővülésének és a csúcsra járó rendezvényszezonnak köszönhetően nyáron tovább növeli teljesítményét a Főtaxi.

Főtaxi

Fotó: Nagy Zoltán/Metropol

A növekedésben kulcsszerepe van annak, hogy a társaság a Budapest Airport mellett a Formua–1 Magyar Nagydíj, a Sziget Fesztivál, az EFOTT és a Budapest Park hivatalos partnere is.

A felpörgő igények eredményeként a társaság nyár első két hónapjában 17 százalékkal növelte teljesítményét az egy évvel korábbihoz képest. Ez azt jelenti, hogy a Főtaxi csaknem 1400 taxis partnere 430 ezer fuvart teljesített, összesen több mint 5 millió kilométert megtéve.

Várakozásaink szerint a teljes nyári szezonban összesen közel 650 ezer fuvart teljesíthetnek a főtaxis kollégák, ami a teljes flottát tekintve 7,5 millió kilométeres futásteljesítményt jelent. Ez a tavalyi teljesítményhez képest kiemelkedő eredménynek számít, és már megközelíti a 2019-es csúcsév szintjét is

– fejtette ki Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

Az év legerősebb időszaka hagyományosan a Forma–1 és a Sziget Fesztivál a fővárosi taxisok számára.

A Főtaxi az idén lehetett először a Forma–1 Magyar Nagydíj egyik hivatalos partnere, így a sportesemény idején és az azt megelőző héten összesen több mint 90 ezer fuvart bonyolítottak le a főtaxis sofőrök.

Szintén sokan veszik igénybe a taxiszolgáltatást a Sziget Fesztiválon. A Főtaxi az elmúlt két hónapban tapasztalt trendek alapján arra számít, hogy az idei, két év kihagyás után újra megvalósuló eseményhez kapcsolódó forgalma is megközelíti majd a három esztendővel korábbi szinteket. Ez azt jelenti, hogy több mint 130 ezer vendég utazhat majd Főtaxival, közülük pedig több mint tízezren a fesztivál bejáratánál található droszton ülhetnek taxiba.

A Főtaxi nem maradt ki a vidéki fesztiválszezonból sem. Egyrészt a társaság helyi partnere által működtetett, nemrégiben debütált Főtaxi Velence volt az EFOTT személyszállítási partnere, másrészt nem egy esetben még Zamárdiba is vittek fesztiválozót a Balaton Soundra Budapestről a társaság autói.