Megtartotta első ülését a kormány újonnan létrehozott döntéshozó testülete, a Növekedési és Versenyképességi Kabinet, amelynek vezetésére a miniszterelnök Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert kérte fel – írja az MTI.

A kabinet az ülésén számos jelentős előterjesztést tárgyalt meg, több nagybefektető magyarországi beruházásának támogatásáról határozott és áttekintette az új építésű lakóingatlanokra vonatkozó kedvezményes áfakulcs részletszabályait.

Mindezek mellett jóváhagyott több társadalmi felzárkózást támogató európai uniós fejlesztéspolitikai javaslatot, valamint részletesen megtárgyalta az energiaárak radikális emelkedésének társadalmi és gazdasági hatásait.

A kabinet működésének elsődleges célja a háborús gazdasági helyzetben a versenyképesség erősítése, a és a teljes foglalkoztatottság feltételeinek biztosítása. Az ülésen a kabinet tagjai (a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, a pénzügyminiszter, az építési és beruházási miniszter, a területfejlesztési miniszter), illetve delegáltjai mellett állandó meghívottként a kormányzati egyeztetések koordinálásáért, valamint az Országos Beruházás Monitoring rendszer működtetéséért felelős kormánybiztos vesz részt.