Az árstopok betöltötték szerepüket, de ezek átmeneti nehézségek kezelésére valók, most már egyre drágább a fenntartásuk – mondta Nagy Márton, gazdaságfejlesztésért felelős miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Mint mondta, az ársapkákat azért léptették életbe, mert ársokk érte a gazdaságot. Ez azonban a háborúval egyre nagyobb lett. Az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet, de ha állandóvá válik, akkor nem fenntarthatók az ársapkák. 

Fotó: Vémi Zoltán

Személy szerint azt gondolja, hogy az intézkedés betöltötte a szerepét. Az és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az intézkedések fenntarthatóságát, illetve azt is figyelni kell, hogy a megfelelő mennyiségű is beérkezzen az országba – mondta a tárcavezető az ársapkákkal és konkrétan az üzemanyagárak maximalizálásával kapcsolatban.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy az ország beruházási rátáját 27 százalék közelében kellene tartani, ehhez pedig magánberuházások kellenek. Arra koncentrálnak, hogy minden olyan beruházást, amely addicionális (ami nem valósulna meg, csak állami segítséggel), támogassanak. Ezt keresik minden beruházás esetén, és azt, hogy beleillik-e a beruházás az iparstratégiába – mondta a Növekedési és Versenyképességi Kabinet működéséről.

A beszélgetésről készült teljes cikk itt olvasható.

A rezsivédelem is téma lesz a kormánypártok évadnyitó frakcióülésén

A Fidesz és a KDNP szeptember 21–22-én tartja az őszi parlamenti ülésszakot megelőző szokásos frakcióülését – jelentette be a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai Facebook-bejegyzésében.