BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy Márton: Előbb-utóbb ki kell vezetni az ársapkákat

Nagy Márton szerint, az infláció és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az ársapkák fenntarthatóságát.

Az árstopok betöltötték szerepüket, de ezek átmeneti nehézségek kezelésére valók, most már egyre drágább a fenntartásuk – mondta Nagy Márton, gazdaságfejlesztésért felelős miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Mint mondta, az ársapkákat azért léptették életbe, mert ársokk érte a gazdaságot. Ez azonban a háborúval egyre nagyobb lett. Az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet, de ha állandóvá válik, akkor nem fenntarthatók az ársapkák. 

Fotó: Vémi Zoltán

Személy szerint azt gondolja, hogy az intézkedés betöltötte a szerepét. Az infláció és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az intézkedések fenntarthatóságát, illetve azt is figyelni kell, hogy a megfelelő mennyiségű import is beérkezzen az országba – mondta a tárcavezető az ársapkákkal és konkrétan az üzemanyagárak maximalizálásával kapcsolatban.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy az ország beruházási rátáját 27 százalék közelében kellene tartani, ehhez pedig magánberuházások kellenek. Arra koncentrálnak, hogy minden olyan beruházást, amely addicionális (ami nem valósulna meg, csak állami segítséggel), támogassanak. Ezt keresik minden beruházás esetén, és azt, hogy beleillik-e a beruházás az iparstratégiába – mondta a Növekedési és Versenyképességi Kabinet működéséről.

A beszélgetésről készült teljes cikk itt olvasható.

A rezsivédelem is téma lesz a kormánypártok évadnyitó frakcióülésén

A Fidesz és a KDNP szeptember 21–22-én tartja az őszi parlamenti ülésszakot megelőző szokásos frakcióülését – jelentette be a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai Facebook-bejegyzésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.