Bérlőként használja tovább székházát a WING Zrt., miután értékesítette a 2003 óta a tulajdonában lévő Máriássy Ház komplexumot. A tranzakcióról beszámoló vállalati közlemény szerint vevő a GRAWE Csoporthoz tartozó ingatlanpiaci vállalat, a GRAWE Immo AG., amely befektetési céllal vásárolta meg az ingatlant. Vételárat nem közöltek a felek, csak annyit, hogy a WING Zrt. az adásvételt követően is marad az épületben, amely 2006 óta a cég székhelye.

Máriássy Ház, WING
A WING 2003-ban vásárolta meg a Máriássy házat (jobbra). Fotó: Google Utcakép

A Máriássy Ház felújított és irodaként funkcionáló történelmi épületből, a Borjúvásárcsarnokból, valamint egy 2005-ben felépített, modern irodaházból áll. 

A WING, a magyar ingatlanpiac egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, emellett jelentős régiós ingatlanpiaci szereplő. A vállalat 2003-ban vásárolta meg a Máriássy Házat, a területen található korábbi történelmi épületet.

A hajdani Borjúvásárcsarnokot a WING felújította és mintegy 3,6 ezer négyzetméteren alakított ki benne irodát, majd a 2005-ben elkezdett fejlesztés eredményeként egy új, közel 5,9 ezer négyzetméternyi, úgynevezett spagetti homlokzatú irodaépülettel egészítette ki. 

A két épület bérbeadható területe közel 9,5 ezer négyzetméter, és összesen 157 parkolóval rendelkezik. 

A WING alaptevékenységét képezi Magyarországon az ingatlanfejlesztés általi értékteremtés, amely sok esetben a meglévő építészeti örökség felújításával, új életre keltésével valósul meg. A Máriássy Ház erre remek példa, az értékesítése pedig jól illeszkedik a WING üzleti stratégiájába – közölték.