Ha 1956-ban nincs megszállás és hazaárulás, akkor ma ugyanott tarthatnánk, ahol osztrák szomszédaink – jelentette ki az építési és beruházási miniszter Makón.

20210722 Mezőhegyes Áprilisban a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. jövőjéről is döntött az Országgyűlés: a következő hónapokban létrejön a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány, amit a magyar állam azért hoz létre, hogy a ménesbirtoknak ne csak dicső múltja, de biztos jövője is legyen. A döntésnek köszönhetően a cég és a gazdaság által használt földterület az alapítvány gondozásába kerül és az állam helyett az alapítvány gyakorolja majd a tulajdonosi jogokat. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei HírlapKépen: Lázár János kormánybiztos ellátogatott a Mezőhegyesi Ménesbirtokra, amely tovább őrzi a nemzeti lovas kultúrát 20210722 Mezőhegyes 

Áprilisban a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. jövőjéről is döntött az Országgyűlés: a következő hónapokban létrejön a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány, amit a magyar állam azért hoz létre, hogy a ménesbirtoknak ne csak dicső múltja, de biztos jövője is legyen. A döntésnek köszönhetően a cég és a gazdaság által használt földterület az alapítvány gondozásába kerül és az állam helyett az alapítvány gyakorolja majd a tulajdonosi jogokat. 

Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Képen: Lázár János kormánybiztos ellátogatott a Mezőhegyesi Ménesbirtokra, amely tovább őrzi a nemzeti lovas kultúrát
Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap

Lázár János a makói önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésén azt mondta, ha a forradalom 1956 őszén nem csak néhány napig vagy egy hétig győzedelmeskedik, ha nem vonulnak be az oroszok újra, ha az amerikaiak nem árulják el Európát ismét, s Budapestet választják Szuez helyett, ha Kádár János nem árulja el Magyarországot, történelmünk Ausztriához hasonlóan alakulhatott volna.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus az MTI tudósítása szerint kifejtette, Ausztriából 1955-ben kivonultak az oroszok, és lehetővé tették, hogy az osztrákok szabadon fejlődhessenek.

A megszállásnak és a hazaárulásnak minden korban megvan a maga jelentősége. 1944 és 1956 után ma is egy olyan világban élünk, ahol megszállnak egy szomszédos országot. Évszázadról évszázadra, évtizedről évtizedre a világ nagyhatalmai hol pénzügyileg, gazdaságilag, hol fizikai valójában is meg akarják szállni, és maguk alá akarják gyűrni a kisebbeket

– közölte a miniszer. Ha Kádár János 1956-ban nem árulja el Magyarországot, más lett volna a világ, nem végeznek ki százakat, nem vetnek börtönökbe tízezreket, és nem kényszerítik az ország elhagyására több százezer honfitársunkat– mondta a politikus.