Homály fedi az egykori köztársasági elnök, Göncz Árpád Vérhalom téri villájára kiírt aukció nyertesének személyét, csak annyi tudható az ügyletről, hogy a 496 millió forintos kikiáltási árral indult licitháború 833,8 millió forinttal zárult, vagyis majdnem 40 százalékkal többre értékelték az érdeklődők a története szerint is különleges ingatlant. Ennyi pénzért a licitnyertes a II. kerületi villával és a hozzátartozó telekkel több mint 1800 négyzetméterre tett szert, ami mellé 5 millió forint értékű ingóság is a birtokába került. 

Göncz Árpád, villa, ház,
Fotó: Google Utcakép

A hírt olvasva és a végösszeget látva, pusztán kíváncsiságból is eljátszadozik az ember a gondolattal: vajon mi másra elegendő ez az összeg a mai ingatlanpiacon? A Duna House meg is válaszolta a kérdést.

A luxusingatlanok piacán jártas ember szeme könnyedén hozzászokhatott az elmúlt évek során a 800 millió forint feletti ingatlanárakhoz, a Duna House prémium ingatlanokkal foglalkozó üzletágának jelenlegi kínálatában szereplő prime ingatlanok több mint 8 százaléka ennél is magasabb értéket képvisel

– kezdte Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője. 

Nem csak a luxus ér ennyit, számos különböző jellegű és felhasználású épületet tartalmaz a paletta.

Aki nem saját használatra, hanem kizárólag céljából költ 800 millió forint felett ingatlanra, több lehetőség közül is választhat. 

A szőlő és bor szerelmeseit 860 millió forintért egy komplett szőlőültetvény és újépítésű pincészet várja a történelmi Egri borvidéken, de a turizmust és az állattartást kedvelők egy közel 11 hektáros területen található, jól működő, bejáratott lovardába is fektethetik vagyonukat. A győri komplexum legelőt, szántót, panziót és egy éttermet is magában foglal.

Ha a vásárló magának keres lakhelyet, akkor is országszerte válogathat a magas értéket és sok esetben luxus kategóriát képviselő otthonok közül. 

A budai kerületek hegyvidéki részein számos lehetőség kínálkozik 800 millió forint felett a piacon.

duna house, ingatlan, eladó, ház, villa,
Fotó: Duna House

Az érdeklődő választhat magának és családjának csendesebb alternatívaként egy tágas, medencés, örökpanorámás családi villát borospincével a III. kerületi Táborhegyen vagy egy Makovecz stílusú, háromszintes családi házat Svábhegyen. 

Ebben az árkategóriában kínálnak egy II. kerületi nettó 250 négyzetméteres modern, kiváló műszaki felszereltségű, Art Deco villalakást Rózsadombon, a történelmi Gül Baba türbéje közelében, egy másikat pedig a Római parton egy elegáns zsákutcában. 

Az egyedi design bútorokkal megtervezett, loft típusú belsőépítészeti megoldásokkal megálmodott, külső jegyeiben amerikai típusú ház, amely több generáció számára is tökéletes.

Több mint 800 millió forint feletti összeget a fővárostól távolabb eső területeken is el tudnak költeni ingatlanra a vásárlók. 

A gödi Duna-parton egy 7 hálós, kétezer négyzetméteres telken elterülő, mediterrán hacienda keresi új tulajdonosát, míg a Velencei-tó mellett egy iparművészek által megálmodott, különleges, 6 méteres belmagassággal rendelkező otthon várja vevőit.

duna house, ingatlan, eladó, ház, villa,
Fotó: Duna House