Közös képeket posztolt a külgazdasági és külügyminiszter az egykori ipari miniszterrel.

Szijjártó Péter a Széchenyi István Egyetemen (SZIE) találkozott Palkovics Lászlóval. Ami rögtön szemet szúr, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) volt vezetője a távozása óta néhány napos szakállt növesztett. A helyszín nem véletlen: a külügyminiszter a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja is. Bejegyzésében azt írta, hogy bár eddig sem álltak rosszul, de ezentúl minden kétséget kizáróan a győri lesz az ország első számú autóipari egyeteme.

Palkovics Lászlóval és a zalaegerszegi tesztpályával erősítettünk

– jelentette be. A részletek egyelőre nem ismertek, de szoros összefüggés lehet a győri egyetem funkcióinak kibővítésével. Egyébként Palkovics Lászlónak nem ez az első új feladata, november közepén derült ki, hogy a hadiipar fejlesztésében kap fontos szerepet, és az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

Fotó: Borsos Mátyás

A Hvg.hu a napokban írt arról, hogy a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány feladatait kibővítik: oktatási és tudományos munkájának az általános célok mellett a magyar járműipari innovációt, a fenntartható és biztonságos közlekedés fejlesztését, a zöldmobilitáshoz és közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó infrastrukturális fejlesztést, a 

járműipari fejlesztések összehangolását, valamint az autó-motor sport stratégiáját is szolgálnia kell.

Ennek részeként a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség, a Techtra Technológiai Transzfer Intézet és az Autóipari Próbapálya Zala Kft. (ez a társaság áll a Zala Zone mögött) százszázalékos állami üzletrésze vagyoni juttatásként a győri egyetemi alapítvány tulajdonába kerül.