Az Index információi szerint lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter. A lap úgy tudja, a távozás oka, hogy Orbán Viktor megváltoztatná a minisztériumi struktúrát, a közlekedés Lázár Jánoshoz kerülne, Palkovics pedig nem vállalta, hogy a jövőben egy karcsúsított minisztériumot vezessen. A portál értesülései szerint az új energetikai tárcát Lantos Csaba irányíthatja.

Palkovics László
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az Országos Sajtószolgálatnak küldött közleményében a Miniszterelnökség azt írta: „A kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.”

Palkovics László lemondásának híre nem először járja be a magyar sajtót, korábban a 444 írt róla, ám a VG-nek nyilatkozó miniszter akkor cáfolta az állításokat, miszerint beadta volna a lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki ezt visszautasította.

Azt vállaltam, hogy a miniszterelnök felkérésére négy éven át vezetem az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, tartom magam a megállapodáshoz, így tehát nincs ügy, ebben nincs semmilyen változás

– mondta még 2021-ben. Hangsúlyozta, hogy ez fegyelmezettséget igényel, márpedig ő „egy fegyelmezett harcos”.