Mátrai Károly az MVM Csoport vezérigazgatója január 23-ától, ezzel együtt a nemzeti vállalatcsoport igazgatósága is megújul – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM). A tulajdonosi jogokat gyakorló tárca azt várja az MVM új vezetésétől, hogy tovább fokozza a nemzeti nagyvállalat nemzetközi jelenlétét és jelentőségét.

Fotó: Földi D. Attila / Világgazdaság

Az EM szándékai szerint

 a cégcsoport regionális bajnokká válik, így még többet tehet majd Magyarország, a hazai fogyasztók energiabiztonságáért és a sikeres energiaátmenetért. 

A vállalat vezérigazgatója, Mátrai Károly több mint negyedszázados tőkepiaci tapasztalattal büszkélkedhet, 2008-tól tizenkét éven át volt a magyarországi gázkereskedelmi platformokat, több hazai és külföldi energiakereskedőt is kiszolgáló Keler KSZF Zrt. vezérigazgatója. 2020 után a MET Csoport romániai, majd spanyolországi leányvállalatánál dolgozott.

Elég gyors volt a paksi váltás, Pekárik ment, Horváth jött

Folyik a hazai energiaszektor irányításának újrafelosztása: az atomerőmű első számú vezetőjét a MEKH elnöke váltja, de a nagy dobás, az MVM-vezér kinevezése még hátravan.

A társaság léptékváltását új személyi összetételű, széles körű tapasztalattal büszkélkedő és vállalatirányításban jártas tagokból álló igazgatóság is támogatja.

Az MVM Csoport igazgatóságának elnöke Czepek Gábor, tagjai Mátrai Károly mellett Benczédi Balázs, Fazekas László, Horváth Péter János, Kovács Zoltán és Szarvas Ferenc.

Az MVM Csoport hazánk második, Közép-Európa tizedik legnagyobb vállalatcsoportja. Meghatározó energetikai tudásközpontként dolgozik Magyarország és a térség ellátásbiztonságáért. 2021 nyarán a kizárólagos állami tulajdonú vállalatok közül elsőként szerzett nemzetközi hitelminősítést, befektetési kategóriába sorolását tavaly mindkét globális hitelminősítő megerősítette.