Csütörtökön hivatalában fogadta az Audi Hungaria Zrt. vezetőit, Alfons Dintner igazgatósági elnököt, Patrick Heinecke pénzügyekért felelős igazgatósági tagot és Lőre Péter vállalati kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős igazgatót Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) csütörtökön.

Fotó: Papp Szabolcs / Gazdaságfejlesztési Minisztérium

A megbeszélésen a gazdaság, valamint a járműipar helyzete és a rövid és hosszú távon jelentkező kihívások kerültek terítékre. A közlemény szerint Nagy Márton hangsúlyozta az autóipar és az akkumulátorgyártás jelentőségét, valamint rögzítette, hogy 

az Audi meghatározó szereplője a gazdaságnak, 12 ezer családnak biztosít megélhetést, árbevétele megközelíti a 8 milliárd eurót.

A tárcavezető hangsúlyozta a német–magyar gazdasági kapcsolatok jelentőségét, különös tekintettel arra, hogy Németország Magyarország legmeghatározóbb működőtőke-befektetője és kereskedelmi partnere.

Nagy Márton úgy véli, bizakodásra ad okot, hogy az Audi Hungaria 2022-ben rekordteljesítményt nyújtott, a magyar gazdaság pedig a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is dinamikusan tudott növekedni. Ugyanakkor 

a kivédéséhez új beruházásokra, az FDI bevonzására és az növelésére is szükség van.

Az új iparpolitika fókuszában is ez áll, miközben meg kell őrizni azt az eredményt, hogy a vidéki gazdasági centrumok globálisan is vonzó célpontjai legyenek a legmodernebb technológiai beruházásoknak.

A közlemény szerint a felek egyetértettek abban, hogy tovább kell mélyíteni a gazdasági együttműködést, ösztönözni kell az innovációt és a fejlesztéseket.