„A napokban sajnálattal értesültem a Jász-Expo szervezőjétől arról, hogy idén nem kerül megrendezésre a hagyománynak számító fesztivál” – közölte Facebook-oldalán Pócs János fideszes országgyűlési képviselő. Emlékeztetett arra, hogy a rendezvény a vállalkozóknak a gazdasági növekedést, az elismerést és a megtiszteltetést jelenti. 

Fotó: Mészáros János / MTI

A képviselő jelezte Jászberény polgármesterének, hogy ha a városvezetés mégis megfontolná döntését, abban az esetben – mint minden évben – biztosítaná a támogatást a sikeres rendezvény megszervezéséhez.

A bejegyzésben közzétett polgármesteri levél szerint az eseményről a város azért mond le, mert a jelenlegi gazdasági helyzet nem alkalmas az ilyen rendezvények megtartására. 

A Jászsági Gazdasági Napok keretében tizenegy alkalommal rendezték meg a Jász-Expót. Az eseményen általában számos cég, vállalkozás szokott megjelenni termékeivel és szolgáltatásaival, valamint lehetőséget biztosítottak többek között kézművesek, őstermelők, önkormányzatok és oktatási intézmények bemutatkozására is.