Az MBH Bank átadta kedden Miskolcon első, a pénzintézet új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelő, átfogóan megújított fiókját. Az eseményen Barna Zsolt elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: az MKB Bank és a Takarékbank április 30-i egyesülésével létrejött MBH Bank Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete, amely mintegy kétmillió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezik.

Fotó: Kovács Attila / MTI

Ismertette: 

az új pénzintézet összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 600 milliárd forintot, betétállománya a 6500 milliárd forintot, a bruttó hitelállománya több mint 5000 milliárd forint. 

Az MBH Bank rendelkezik a legtöbb fiókkal Magyarországon, és 9000-et meghaladó számú munkavállalót foglalkoztat.

Barna Zsolt jelezte: stratégiai céljuk Magyarország egyik legmeghatározóbb bankjává válni, és megjelenni a nemzetközi piacokon, így a kelet-közép-európai régió országaiban is. Szavai szerint meghatározó a piaci pozíciójuk a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalati hitelezésben, a lízingpiacon, az agrár- és élelmiszeripari üzletágban, továbbá széles körű pénz- és tőkepiaci, valamint befektetési tevékenységet végez. Ügyfeleik magas színvonalú kiszolgálása érdekében nagy hangsúlyt fektetnek 500 egységből álló fiókhálózatuk és digitális felületeik fejlesztésére – húzta alá Barna Zsolt.

Barna Zsolt: tovább csökkenhet a szereplők száma a magyar bankszektorban

Több területen is piacvezető nagybank kezdte meg a működését a Magyar Bankholding tagbankjainak április végével lezárult egyesülésével. Az MBH Banknak ambiciózusok a tervei, amelyek között akvizíciók is szerepelnek – külföldön is.

Az elnök-vezérigazgató kitért arra is, hogy jogelődeik infrastruktúrájára építve az MBH átfogó modernizációs programot indított, amelynek részeként az év végéig minden fiókjának arculati elemeit megújítja, harmincat pedig a miskolcihoz hasonlóan teljesen átépít. Ezekben külön teret kap a prémiumbanki vagy a jelzáloghitelezési tanácsadás, és elkülönített helyre kerül a pénztár. A letisztult belső terek akadálymentesek lesznek, ami a fogyatékkal élőknek is kényelmes ügyintézést tesz lehetővé.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében banktörténeti pillanatnak nevezve az eseményt, arról beszélt: az ország legnagyobb bankfúziója valósult meg a közelmúltban. Úgy vélte: 

az újonnan létrejött pénzintézet méltó versenytársa lesz hazánk piacvezető bankjainak, aminek a haszonélvezői az ügyfelek lesznek. 

Fontos szempontként említette, hogy az MBH megtartotta jogelődei tapasztalt szakembergárdáját, így meglévő ügyfelei Miskolcon is az ismerős munkatársakkal találkozhatnak.