Az online kereskedelmi piacterek egy olyan összefogása jött létre, ami Magyarországon képes lehet felvenni a versenyt a nemzetközi platformokkal. Az ingatlan.com Zrt. és az Extreme Digital korábbi alapítói a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram segítségével felvásárolták a norvég anyacégüktől a Használtautó.hu és a Jófogás oldalakat.

20200419 Budapest 
Vatera rendelés
szájmaszk
koronavírus 
Covid19 
online rendelés 
Illusztráció 

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az Adevinta Classified Media Hungary megvásárlásával a két portál teljes egészében magyar tulajdonú lett. Működésüket az ingatlan.com Zrt. cégcsoporton belül folytatják – írta meg a Blikk.

A hatalmasra duzzadt cégcsoportot a jövőben két irányítási központra bontják. Az egyik oldalon az ingatlan.com vezérigazgatója, Keleti József vezeti majd a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu oldalakat. A másik oldalon a Jófogás és az eMagból kivált Vatera.hu élére az Extreme Digital alapítói, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula állnak majd.

Az online piacterek magyar kézben történő csoportosulása az e-kereskedelem átalakulását hozhatja el a következő években. 

A portálok egymást támogatva tudnak majd működni, illetve hatalmas előnyük lehet, hogy mindegyiknek van saját, magyarországi ügyfélszolgálata.

A webáruházakat az új magyar tulajdonosok a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram államilag támogatott hiteléből finanszírozták.