A sokszínű sörlabirintusban igyekszik kiigazodni az Indoor Sörfesztivál, ahol – mindenki saját kapacitásához mérten – egy belépő áráért végigkóstolhatja félszáz kiállító majd’ százfajta sörét. Az ízélmény mellett lehetőség nyílik az ismeretek bővítésére, ugyanis a söröket több szempont szerint is megkülönböztetik. Ilyen típusok például az ipa vagy az ale, a lager és a búzasör szintén különféle típusokat, erjesztési technológiákat jelöl.

Two,Plastick,Glass,Of,Beer,In,Man,And,Woman,Hands.
Ipa, ale – a söröket több szempont alapján különböztetjük meg, a fesztiválon az elsőre idegen szavak jelentését is megismerhetjük.
Fotó: Shutterstock

A Várkert Bazárban a magyar sörkészítők mellett a legismertebb sörnemzetek kis- és nagyüzemi különlegességeit is meg lehet majd kóstolni. Találhatók a kínálatban erős belga sörök vagy a szintén mértékkel kóstolandó a 10,5 százalékos, koromfekete főzet krémes habbal, a Primátor 24, felsorakoznak majd a hordóérlelt kraftok mangós, csokis, kávés és egyéb ízharmóniákkal, de kóstolható lesz a OneBeer stábja és a BGE diákjainak kollaborációjával készült ribizlis kék sör is.

Ezenkívül aki bírja, belekóstolhat a pálinkák, rumok és ginek ízvilágába is. Az Indoor Fesztivál mind a két nap izgalmas gasztronómiai kalandokat is kínál: a sörvacsorák keretében különleges fogásokhoz párosítanak habos nedűket.

Az időpont február 23–24., az elővételes napijegy 12 990 forintba, a helyszínen váltott jegy 14 990 forintba, míg a sörvacsora 21 990 forintba kerül.