Nyíregyházán nyílik az első Posta Lottózó, mely modern környezetben, a legkorszerűbb eszközökkel szolgálja ki a játékosokat. A Magyar Posta Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. együttműködésében 2025 végéig országszerte összesen húsz új típusú értékesítőhely kezdheti meg működését a legforgalmasabb vidéki postákon. Az első Posta Lottózót Mager Andrea, a nemzeti lottótársaság elnök-vezérigazgatója és dr. Balczó Barnabás, a postavállalat elnök-vezérigazgatója nyitotta meg.

Posta Lottózó
Nyíregyházán megnyílt az első Posta Lottózó / Fotó: Szerencsejáték Zrt.

Szorosabbra fűzi a több mint harmincéves múltra visszatekintő együttműködését a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Posta Zrt., ezzel növelve az általuk nyújtott szolgáltatások elérhetőségét és színvonalát. Ennek érdekében a két társaság stratégiai megállapodást írt alá, amelynek része a vidéki vállalkozások versenyképességének támogatásán, a sorsjegy-értékesítési technológia fejlesztésén, a modern arculat kialakításán és a postai értékesítők magas szintű oktatásán túl egy új üzlettípus, az úgynevezett Posta Lottózók megnyitása az egykori postaboltok helyén.

Az első Posta Lottózót Nyíregyházán, a település legnagyobb postaépületében alakították ki,

és a két állami tulajdonú cég terveinek megfelelően az idén további kilenc új értékesítőhely nyílik meg. A nyíregyházi Posta Lottózó ünnepélyes átadóján Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „a Posta Lottózók vonzerejét és a játék élményét fokozzák a modern digitális megoldások, interaktív érintőképernyők, valamint a folyamatos élő sportesemény-közvetítés az átalakított üzletekben”.

„A posta ügyfelei mára alapszolgáltatásként tekintenek a lottó- és sorsjegy-értékesítésre. A felmérések azt bizonyítják, hogy munkatársaink megbízhatóan, magas szaktudással, a vevők megelégedésére végzik a szerencsejátékok értékesítését is. Nagy büszkeség, hogy részesei lehetünk új munkahelyek teremtésének” – emelte ki beszédében dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Mostantól a postákon is lehetőség lesz a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételre. A jövőben a bankjegykiadó automaták mellett a postákon is lehetőség lesz havonta két alkalommal ingyenesen felvenni legfeljebb 150 ezer forintnyi készpénzt.