Mostantól a postákon is lehetőség lesz a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételre. A jövőben a bankjegykiadó automaták mellett a postákon is lehetőség lesz havonta két alkalommal ingyenesen felvenni legfeljebb 150 ezer forintnyi készpénzt.

IMG_575820230816 Kömlőd 
Idén bezárnak az 1500 lakó alatti falvakban a posták. Így jár a Kömlődi posta is, ahol az idősek egyelőre nem tudják, hogyan tudják
majd nélkülözni a postát.

Fotó: Flajsz Péter  FP  Komárom-Esztergom megyei 24 Óra  HUSZ20230816 Kömlőd Idén bezárnak az 1500 lakó alatti falvakban a posták. Így jár a Kömlődi posta is, ahol az idősek egyelőre nem tudják, hogyan tudjákmajd nélkülözni a postát.Fotó: Flajsz Péter  FP  Komárom-Esztergom megyei 24 Óra  HUSZ
Megszavazta a kormány: a postákon is elérhető lesz az ingyenes készpénzfelvétel / Fotó: Flajsz Péter

Az erről szóló jogszabály-módosítást

az Országgyűlés 135 igen, 5 nem és 42 tartózkodás mellett fogadta el

a pénzügyi közvetítő rendszert érintő törvények jogharmonizációs célú módosításának részeként. Az elfogadott törvény több európai parlamenti és tanácsi rendeletet, irányelvet ültet át a magyar jogba, amelyek a pénzügyi szereplők által alkalmazott digitális technológiák működési kockázataival szembeni ellenálló képesség biztosítását célozza.

A lakosság havonta két alkalommal, összesen 150 ezer forintig költségmentesen vehet fel készpénzt a bankautomatákból 2014 februárjától. Annak érdekében, hogy az állampolgároknak minél szélesebb körben legyen lehetőségük élni az ingyenes készpénzfelvétellel, a Nemzetgazdasági Minisztérium korábban módosító indítványt nyújtott be, hogy a jövőben a postákon is elérhetővé váljon az ingyenes készpénzfelvétel.