BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
CES 2024 kicks off in Las Vegas

Magyar márka fejlesztett hámot a világhírű robotkutyáknak

Hetekkel ezelőtt a Unitree Robotics robotkutyájáról szóló videók bejárták az egész világot. A cég Go1-es modelljét az Egyesült Államokban már a katasztrófavédelemben is bevetették. A robotkutya részt vett egy erdőtűz megállításában. A kereskedelmi forgalomban is megvásárolható robotkutyához magyar cég fejlesztett hámot.

Egy új terméket, robotkutyáknak szánt hámot fejlesztett a magyar Julius-K9. A kifejezetten robotkutyák számára tervezett Julius-K9 IDC Go2 ergonomikus kialakítású hordozóhám tökéletesen illeszkedik a Unitree Robotics Go2 modelljéhez, és minimálisra csökkenti a robot ízületeinek és érzékelőinek a hordozás közbeni sérülésének veszélyét.

CES 2024 kicks off in Las Vegas
robotkutya
Magyar márka fejlesztett hámot a lángszórós robotkutyáknak / Fotó: Anadolu via AFP

A heveder tervezésénél a praktikumra koncentrált a cég. Ellenáll a mindennapi használat igénybevételének, élénk színei javítják a láthatóságot gyenge fényviszonyok közepette is. A hordozóhámon található tépőzáras címke a tulajdonos egyéni preferenciái szerint feliratozható, illetve cserélhető.

Amerikában már lángszórós robotkutyát is lehet venni – videó

Bár akadhatnak kérdések az eszközzel kapcsolatban, az Egyesült Államokban már bárki megveheti. A lángszórót hordozó robot a gyártó szerint még erdőtüzek megelőzésére is alkalmas.

A Unitree Robotics vezető szerepet tölt be mind a professzionális, mind a fogyasztói felhasználású bionikus robotok területén, és 

az első cég, amely nyilvánosan értékesít ipari kategóriájú négylábú és rövidesen humanoid robotokat is.

A cég két évvel ezelőtt mutatta be első tömeggyártású négylábú bionikus robotplatformjait, amelyek új szegmenst hoztak létre a robotikai piacon, és azóta világszerte órási sikereket értek el. A termékeket olyan cégek és szervezetek használják, mint a Google, a Facebook, az Amazon vagy az Nvidia, de show-műsorokban, szórakoztató produkciókban, koncerteken, valamint magyarországi egyetemek robotikai laboratóriumaiban is gyakran feltűnnek.

A Unitree termékek 2023 eleje óta kaphatók és bérelhetők a közép-európai régióban, és tavaly év végén került kereskedelmi forgalomba a vállalat négylábú robotjának második generációja is. A Unitree Go2 amellett, hogy olyan környezetekben végezhet mentési, kutatási vagy felügyeleti munkát, ahol az élő erő bevetése veszélyes lenne, formája és felépítése miatt nagyon hasonlít kedvenc háziállatunkra. A Unitree még idén elkezdi első univerzális, tömeggyártásba kerülő emberszabású robotjának értékesítését is. A Unitree G1 humanoid könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy üdítősüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása vagy a forrasztás

– mondta a Unitree termékek márkaképviselete, az Infuze Robotics ügyvezetője, Körömi János.

@vilaggazdasag Te rá mernéd bízni a családi vagyont egy robotra? #vg #vilaggazdasag #robotok #AI #MI #penz #robot #tanácsadó ♬ eredeti hang - vg.hu

A Julius-K9 Európa vezető kutyahámgyártója. A cég a világ 21 országában rendelkezik márkaképviselettel.

Az innováció iránti nyitottság, a prémiumminőségre való törekvés és a környezettudatosság alapvető értékek a Julius-K9 márka számára. Termékeink fejlesztése során természetesen elsősorban az állatok jólétével kapcsolatos innovációk megvalósítása a célunk, de az európai alapanyagokból európai munkaerővel megvalósuló, magas minőségű gyártás lehetővé teszi, hogy a robotkutya-tulajdonosok számára is magas minőségű, biztonságot és kényelmes termékeket állítsunk elő. Így született meg a perszonalizálható Julius-K9 IDC Go2 hordozóhám

– mondta el a Julius-K9 vezérigazgatója, Sebő Gyula.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.