Neue Zürcher Zeitung
A svájci lap szerdán budapesti tudósítója, Andreas Oplatka cikkét közölte Hivatásos gyilkos, vagy áruházi eladó? címmel, Vita egy interjúról és a sajtóetika Magyarországon alcímmel. A szerző részletesen ismertette Frei Tamásnak az RTL Klub televízióban április 23-án vetített interjúját, illetve annak vitát kiváltó részét, s megállapította: az ügyet gyorsan politikaivá tették, s e folyamatban némileg háttérbe szorult az a sajtóetikai kérdés, hogy egy hivatásos gyilkosnak a kamera előtt van-e a helye, valamint az a megfontolás, hogy a kormányfő tisztségét a pozíció betöltőjének pártpolitikai színezetétől függetlenül demokratikus intézményként nem kellene ilyen horrorjátékokra felhasználni.
Oplatka részletesen kitért az interjú következményeire is, ezen belül arra, hogy Frei Tamás levélben kért bocsánatot a kormányfőtől, akitől azt az "enyhén rejtélyes" választ kapta, hogy az megbocsát, de nem felejt.
Ezzel Oplatka szerint az ügy le is zárult volna, ha nem avatkozik be Juszt László, a konkurens ATV magántelevízió riportere. A szerző ismertette a kirobbant viszályt, majd Juszt Lászlóról megemlítette, hogy a mai kormány korábban államtitok megsértése miatt pert indított ellene, s ezért ő aligha lehet jóindulattal Orbán Viktor és kormánya iránt. A presztízsért és nézőszámokért küzdő két riporter viszályában vitatott kérdés, hogy az orosz maffiának része volt-e s ha igen, milyen indíttatásból az interjúk létrejöttében -- írta Oplatka, s úgy vélte, hogy az ügyben valószínűleg még nem az utolsó szót jelenti a Frei Tamás szerkesztette sorozat meghatározatlan időre szóló beszüntetése.
Vecernji List
A magyarországi és a horvátországi húsárakat vetette össze szerdai számában a zágrábi napilap, amely a két ország közötti "húscsempészet" témakörét bogozgatta riporterének barcsi beszámolója alapján. Az újság szerint naponta mintegy két tonna húst vásárolnak horvát turisták Barcs hentesüzleteiben, annak ellenére, hogy hazájukban jelentősen szigorították a hús és a húskészítmények bevitelét a száj- és körömfájásjárvány miatt. A legnagyobb példányszámú horvát újság szerint a korlátozások óta megszűntek ugyan a hatalmas személykocsisorok a határ horvát oldalán, nincs már többórás várakozás az átkelés előtt, jelentősen csökkent a magyarországi horvát bevásárlóturizmus, ám a magyar hús és húskészítmények továbbra is bejutnak valahogyan Horvátországba. A lap a határ magyar oldalán szerzett értesülésekre hivatkozva azt állította, hogy csempészlánc működik azon a vidéken, ám a verőcei (Virovitica-Podravska) rendőrség cáfolta ennek létezését.
A Vecernji List szerint a horvát turisták számára már nem nagyon kifizetődő a magyarországi bevásárlás, kivéve a hús és a húskészítmények esetében. Horvátországban ugyanis például egy kiló sertéscomb 50 kunába (1 kuna = 35 forint) kerül, Magyarországon viszont 20 kunával olcsóbban juthat hozzá a vásárló. A szalonnaféléknél is 20 kuna (mintegy 700 forint) a kilónkénti árkülönbözet, a virsliféléknél azonban ennél is jelentősebb. Horvátországban is megszámlálhatatlan fajtájú virsliféle kínálja magát az üzletek polcain, áruk azonban kilónként 40 és 50 kuna között mozog, míg Magyarországon csak 15-20 kuna között.
A lap arról is tájékoztatta olvasóit, hogy a horvát mezőgazdasági miniszter újabb rendelettel tiltotta meg bizonyos országokból a patás állatok bevitelét Horvátországba, és az ezekből az országokból származó állatok tranzitszállítását sem engedélyezi Zágráb. A Vecernji Listben ismertetett rendeletben kivételt tettek más országok között Magyarországgal. Az új horvát szabályozás szerint a Magyarországról származó patás állatok horvátországi szállításait nem tiltotta meg a zágrábi mezőgazdasági miniszter.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.