BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyülekeznek a Jobbik tüntetői

Mindkét, a fővárosba szombat délutánra bejelentett demonstráció helyszínén gyülekeznek a résztvevők. Az Erzsébet téren a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, míg a Szabadság téren a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai és szimpatizánsai gyülekeznek.

Az Erzsébet téren 200-300 ember gyűlt össze, hogy - miként a résztvevők fogalmaztak - "sorsközösséget vállaljanak" a terrorcselekmények előkészítése miatt előzetes letartóztatásba helyezett Budaházy Györggyel és a múlt szombati tüntetések során eljárás alá vont emberekkel. A téren többeknél jobbikos és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom logójával díszített zászló és árpádsávos lobogó van - írta a bama.hu az MTI cikke alapján.

Az Erzsébet tér egyik sarkában mintegy száz rohamrendőr várakozik. A téren parkol egy német rendszámú kisbusz, aminek a tetejéről szónoklatok hangzanak el. A résztvevők között sok a fekete ruhás, bakancsot viselő, kopaszra nyírt fiatal, többen a Magyar Gárda egyenruhájában jelentek meg.

A Szabadság téri Hazatérés temploma előtt több százan gyűltek össze, valamennyien fekete nadrágot és fehér felsőt viselnek. A templom zsúfolásig megtelt, az épület előtt pedig kisebb csoportokban állnak az emberek, akik jobbbikos, illetve nemzeti színű zászlóval érkeztek. A Szabadság téren, ahová a Jobbik délutánra demonstrációt hirdetett, rendőrök állnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.