Világgazdaság

A Baumler csődje után is tovább működik a Styl ruhagyár

Legnagyobb ügyfele, a németországi Baumler AG csődje után is tovább működhet a felszámolás alatt álló szombathelyi Styl ruhagyár, ezzel 700 munkahelyet sikerül megőrizni - közölte az MTI-vel Varga Jenő, a Styl felszámolását végző Vectigalis Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Baumler megrendelései mintegy 60-70 százalékát teszik ki a magyarországi Styl ruhagyár rendelésállományának és mint azt a felszámolóbiztos elmondta, a Baumler is a Styléhez hasonló utat választott, kvázi "felszámolásba menekült".

A Baumler felszámolóbiztosa rendkívül gyors döntést hozott: a munka folytatása mellett döntött, így minden haladhat tovább a régi kerékvágásban - hangsúlyozta Varga Jenő.

A hazai ruhaipar egyik legnagyobb cégének számító Styl Ruhagyár az iparági miatt került a tönk szélére, és végül egy hitelezője kezdeményezett felszámolást ellene.

A felszámoló Vectigalis Zrt. még 2005 elején hajtott végre egy sikeres reorganizációs programot, amelynek köszönhetően a Styl jelenleg is 700 embernek biztosít munkahelyet.

Baumler Vectigalis tsyl ruhagyár