Világgazdaság

Erőteljesen terjeszkedne Romániában az OTP

Az OTP Bank romániai leányvállalata öt éven belül megduplázná fiókhálózatát, vagy egy kisebb helyi bank megvételével, vagy újabb értékesítési egységek elindításával – közölte a helyi Mediafax hírügynökség.

Diósi László, az OTP Bank Romania (OBR) elnök-vezérigazgatója közölte: az OTP Bank több helyi kisbankkal is tárgyal egy lehetséges akvizícióról annak érdekében, hogy a jelenlegi, 106 egységből álló hálózatot csaknem a kétszeresére, 200 tagúra bővítsék.

Az OBR piaci részesedése – a mérlegfőösszeg alapján – 2008 végén valamivel több mint egy százalékot ért el a romániai hitelintézeti piacon, ám hiteloldalon mind a lakossági, mind a vállalati üzletágban ennek a dupláját mondhatták magukénak.

Mindezek tükrében a fiókhálózat drasztikus bővítésére vonatkozó elképzelések nem tűnnek meglepőnek, hiszen az OBR középtávon négy-öt százalékos piaci részesedést szeretne elérni.

Az OTP romániai leánybankja – a csoport augusztusban megjelent gyorsjelentése szerint – több mint félmilliárd forintos adózott eredményt produkált az első fél évben, szemben a bázisidőszaki 1,2 milliárdos veszteséggel.

Az OBR mérlegfőösszege 376,7 milliárd forintot ért el, ez 12 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Románia OTP bázis leánybank Bank OBR fiókhálózat