Világgazdaság

Hódít az extrém városnézés – Galéria

Tovább színesedett a városnéző szolgáltatások eddig is tarka piaci palettája Budapesten: az eddig is létező buszos, sétahajós, helikopteres, trabantos és biciklis túrák mellett már igazi „vízibuszon” közlekedve is meg lehet tekinteni a főváros nevezetességeit.

Tegnap mutatták be ugyanis az európai kontinensen elsőként Budapesten a RiverRide névre hallgató kétéltű buszt, amely a szokásosnak tekinthető városnéző túra után a rakpartról egyszerűen belecsobban a Dunába, és ott közel egy órát hajókázik még a vízen. Az utasok ezt szeptember 18-tól próbálhatják majd ki. A teljes projekt 170 millió forintba került, ebből a kétéltű busz ára volt százmillió, a többi pénz az infrastruktúra kiépítésére (stand és rámpa a Dunánál), az alkatrészek, valamint az engedélyek beszerzésére kellett.

A költségek 80 százalékát hitelből fedezzük, amelyet az FHB Bank nyújtott számunkra” – mondta az ötletgazda Galla Gábor, a TourConsult ügyvezetője. Elmondása szerint több évtizedes álma valósult meg a kétéltű busszal – még azelőtt merült fel benne az ötlet, mielőtt ilyen turisztikai jármű létezett volna –, hiszen szerinte Budapest ideális helyszíne egy ilyen lehetőségnek, mivel a folyó partján, valamint a városban lévő nevezetességeket egyszerre meg lehet vele nézni.

Terveik szerint az év végéig mintegy 5-10 ezren próbálhatják ki a városnézés eme új fajtáját, ez pedig elég bevételt teremtene számukra a hiteltörlesztés, valamint a folyó költségek finanszírozására.

A tegnap bemutatott kétéltű busszal tovább gyarapodott a Budapestre látogatókat váró városnéző túrák széles kínálata, és úgy fest, hogy a változatosságra még mindig nagy az igény.

„Tapasztalataink szerint az idén a turisták még inkább megnézik, hogy mennyit és mire költenek, így a városnéző túráknál is az olcsóbb kategóriáknál van a legnagyobb kereslet” – mondta a Világgazdaságnak Erdei Bálint, a városnéző túrákra szakosodott Cityrama ügyvezető igazgatója.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.


[enews_gallery id='493005']

bicikli városnéző városnézés tranat Turista Cityrama túrák vízibusz