Világgazdaság

Pazar üzlet a Balaton Sound: Négy nap alatt 1,5 milliárdot költöttek a mulatozók

A Balaton Sound látogatói összesen mintegy másfél milliárd forintot költöttek a négynapos rendezvény ideje alatt.

Nemcsak a szervezőknek, az államnak és Zamárdinak is jövedelmező volt a júliusi Balaton Sound. Ez derül ki a szervező cég fesztiválmérlegéből, amely szerint a négynapos zenei rendezvény nekik 200 millió forintot hozott a konyhára. Egy tavalyi felmérés azonban azt mutatja: az állam a tömegvonzó fesztiválok szervezőinél is jobban jár, hiszen a számítások szerint az összes fesztiválra költött pénz negyed-ötöd része a költségvetést gazdagítja adóbevétel formájában.

A Balaton Sound látogatói összesen mintegy másfél milliárd forintot költöttek a négynapos rendezvény ideje alatt. Egy tanácsadó cég kalkulációja szerint a rendezvény 816 millió forinttal járul hozzá a növekedéséhez, és 340 millió forint adóbevételt hoz. Többek között jövedéki formájában az elfogyasztatott 150 ezer liter sörnek, a legurított röviditalokból és koktélokból származó bevételnek s a fesztiválon elszívott 450 ezer szál cigarettának köszönhetően.

Ezzel párhuzamosan az idegenforgalmi adóbevételeket tekintve Zamárdi sem járt roszszul a Balaton Sounddal, sőt a környező települések sem.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

bevétel Balaton Sound Zamárdi fesztivál