Világgazdaság

Unibet - Erős magyar jelenlét a szerencsejáték területén

Egyre nagyobb az online szerencsejáték-szolgáltatók közti verseny a közép-kelet európai piacért. Az Unibet szerint Magyarország a térség kulcsa.

Az 1997-ben alapított Unibet az egyik legnagyobb európai internetes szerencsejáték-szolgáltató vállalat, több mint 3,1 millió felhasználóval rendelkezik, 2006-ban és 2008-ban is elnyerte a legjobb európai online fogadóiroda díját.

A máltai székhelyű cég legfőbb piaca Skandinávia, Belgium, Hollandia és Franciaország, de a közép-kelet európai térségben is egyre meghatározóbb szerepet játszik.

Az Unibet a térség kulcsaként tekint hazánkra. A 2007-ben indított, és az European Poker Tour mögött azóta második számú európai pókertorna-sorozattá fejlődött Unibet Open programjába, Madrid, Varsó és Milánó után Budapest is bekerült.

A 2009. márciusában megrendezett 1500€+150€ (közel 450 ezer forint) nevezési díjú versenyen minden hely betelt (360-an indultak), ami több mint 100 millió forintos díjalapot eredményezett.

A nagysikerű torna jelentős magyar és nemzetközi viszhangot keltett, Magyarországon egyedülálló módon a Póker Akadémia live stream (élő videó közvetítés) tudósított az eseményről. Jelenleg a sorozat prágai fordulója zajlik.

A Unibet a magyar sportéletben is szerepet vállalt, júniusban a Ferencváros labdarúgócsapatának főszponzora lett. A cég korábban csak nyugat- és dél-európai klubokat szponzorált, például az angol Liverpoolt, a francia PSG-t és a spanyol Valenciát.

A megállapodás célja, amellett hogy a Fradi újra múltjához méltón szerepeljen a magyar bajnokságban, később pedig az nemzetközi porondon, hogy az Unibet a klub széles szurkolóbázisán keresztül növelje népszerűségét a sportfogadás és póker területén közép-európában.  

unibet szerencsejáték pókerakadémia