Világgazdaság

Autósok: A tartozások elengedése nem, csak azok átütemezése várható

Saját ügyfélmegtartó tájékoztató program kialakítását tervezi a Magyar Lízingszövetség a fizetőképesség határán lévő autós ügyfeleik számára. Az érintettek a kötelezettségek tömeges elengedésére nem, de azok átütemezésére számíthatnak. A szervezet célja, hogy klienseik közül minél kevesebben váljanak nem fizetővé.

A Magyar Lízingszövetség olyan program kialakításával foglalkozik, amely igyekszik megelőzni, hogy az ügyfelek abbahagyják kötelezettségeik teljesítését – mondta a Világgazdaságnak Lévai Gábor, a szövetség főtitkára. Ezt hatékony kommunikációval és már kipróbált módszerek elterjesztésével kívánják elérni.

A szervezet ezért januárban elkezdte összegyűjteni, hogy a tagvállalatok milyen megoldásokat kínálnak az ilyen problémák kezelésére. Az alkalmazott módszerek közül a legelterjedtebb a havi fizetési kötelezettség ideiglenes vagy végleges csökkentése, a futamidő kitolása mellett.

Lehetőség van még a felgyülemlett tartozásnak az egész futamidőre való elterítésére is. Türelmi időt azonban nem szoktak adni a vállalkozások; elvárják, hogy az ügyfél valamilyen mértékben folyamatosan fizessen a finanszírozónak.

További részletek a mai Világgazdaságban!

Nemzetközi konfliktusok Nyugdíjkérdés Magyarországon Lázár János forintárfolyam Oroszország Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány Sanofi-Aventis autó Adósságválság az EU-ban Részvénypiacok fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac A munka világa lízingRészvénypiacok IMF-megállapodás Opel Európai Unió Fővárosi ügyek acer TÁRKI kgfb