Világgazdaság

Dagad a lehallgatási botrány: A brit nagykövetség is kémkedik Berlinben?

A brit titkosszolgálat a berlini brit nagykövetség épületének tetején lehallgató állomást működtet - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja a The Independent című brit lap jelentésére hivatkozva.

A The Independenthez jutott el az az információ, amely szerint az Egyesült Államok berlini nagykövetségén berendezett lehallgató központot a Snowden-akták nyilvánosságra kerülése óta bezárták ugyan, azonban a brit képviseleten is működik hasonló figyelőszolgálat.

A jelentés azokra a dokumentumokra utal, amelyet Edward Snowden, az amerikai titkos szolgálat volt munkatársa tett közzé, valamint olyan információkra, amelyek csúcstechnológiai berendezések alkalmazására vonatkoznak.

Az ingatlanon olyan hengerformájú építmény található, amely lehallgató állomáshoz hasonít. A sátorszerű szerkezet az utcáról csak nehezen felismerhető.

Az Independent jelentése szerint a brit titkosszolgálat globálisan működtet lehallgató állomásokat diplomáciai képviseleteken, és együttműködik az Egyesült Államokkal, és más államokkal. A hírszerzés egyelőre nem volt elérhető állásfoglalás végett - írja a Handelsblatt.

 

Autók Közgép nagykövetség turizmus Vállalati jelentések asus Költségvetés 2012-2013 Tőzsdei elemzések lehallgató állomásTőzsdei elemzések Joseph Stiglitz autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány katasztrófák trafiktörvény autó gyógyszeripar Reklám és Média Twitter Adósságválság az EU-ban Dunaferr mezőgazdaság Berlin fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac A munka világa utazás konferencia Magyar Telekom Nyrt. Botrányok a politikában Európai Unió lehallgatás Fővárosi ügyek Egyesült Államok Bod Péter Ákos Korábbi konferenciák ingatlanpiac Gazprom kgfb infokommunikáció Budapest Bank Adórendszer Magyarországon