Költségvetés 2012-2013

Helikopterek: csak a döntés hiányzik

A honvédelmi tárca az előkészítő munkát elvégezte, így a helikopterek beszerzése ügyében csak a kormánynak kell meghoznia a szükséges döntést – közölte a HM helyettes államtitkára. A helikopterek beszerzése ügyében több pályázó is lobbizik, és továbbra sem biztos, hogy csak honvédségi beszerzésről lesz szó.
2014.11.11 Olvasási idő: 0 perc

Szijjártó megerősíti a bukaresti követséget a román-magyar meccs alatt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elrendelte a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét, valamint megerősített konzuli szolgálatát a hétvégére a szombati román-magyar labdarúgó-mérkőzés miatt - közölte Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke.
2014.10.10 Olvasási idő: 0 perc

Mától Szlovákia felől is megy gáz Ukrajnába

Mától Szlovákia felől is kaphat földgázt Ukrajna, amely rendben továbbítja Európába az orosz gázt. A hazai betárolás lendületes, mostanáig mintegy 3,3 milliárd köbméter gyűlt össze.
2014.09.01 Olvasási idő: 0 perc

Egyre többet költenek a kínaiak az interneten

Töretlenül nő a kínaiak internetes költése: a kelet-ázsiai ország lakosai tavaly mind értékben, mind mennyiségben többet vásároltak a korábbinál a világhálón - mutatnak rá a hétvégén kiadott iparági jelentések.
2014.01.20 Olvasási idő: 0 perc

Történelmi felelősség terheli most a Kúriát

Emberöltő óta nem volt olyan direkt politikai nyomás a legfőbb bírói testületen, mint az elmúlt hetekben. A politikai szereplők megkönnyebbüléssel vennék, ha a fizetésképtelenné vált devizahitelesek feszítő szociális problémáit a Kúria mintegy varázsütéssel megszüntetné, s annak minden költségét a bankrendszerrel megfizettetné.
2013.12.04 Olvasási idő: 0 perc

A rezsicsökkentés eltünteti az inflációt

Fél százalék alá süllyedhet az idei év végére az éves összevetésű infláció Magyarországon - jósolták keddi előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.
2013.12.03 Olvasási idő: 0 perc

Lvov nem kér a kijevi hatalomból

A 2004-es ukrajnai bársonyos forradalomra utaló jelek látszanak keleti szomszédunknál. Vasárnapra tervezi az ellenzék Kijevben a legnagyobb tüntetést a hatalom uniós politikája miatt.
2013.11.23 Olvasási idő: 0 perc

Dagad a lehallgatási botrány: A brit nagykövetség is kémkedik Berlinben?

2013.11.05 Olvasási idő: 0 perc

Több az új irodaépület, de csökkent a kihasználtság

2013 harmadik negyedévében a teljes budapesti irodaállomány elérte a 3.172.400 négyzetmétert – jelentette a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BRF). Az állomány egy új irodaépülettel bővült, miután átadták a Bosch Központ első ütemét. A BRF egy spekulatív épületet átsorolt a saját tulajdonú irodaállományba miután egy végfelhasználó megvásárolta, ezzel a teljes irodaállomány 2.588.059 négyzetméter „A” és „B” besorolású modern spekulatív irodahelyiségből és 584.341 négyzetméter saját tulajdonú irodaállományból áll.
2013.10.17 Olvasási idő: 0 perc

Mi a baja Brüsszelnek a rezsicsökkentéssel?

Az energiapiacon alkalmazott rendszerhasználati díjakkal szemben emelt kifogást még augusztusban az Európai Bizottság - mondta Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára az M1 Ma reggel című műsorában szerdán.
2013.10.09 Olvasási idő: 0 perc