Világgazdaság

Szerződik az Agrárkamara a pénzükre váró sertéstartókkal

Az Agrárkamara képviselői követelés-átvállalási szerződést kötnek a Pápai Hús 1913 Kft.-nek beszállítóval, mindeddig pénzükre váró sertéstartókkal szombaton. Az eseményen a tartozást átvállaló NAK mellett a húscég is képviselteti magát.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 400 millió forintos keretösszeg felett rendelkezve elkezdi a Pápai Húsnak korábban beszállító sertéstartók kifizetését – ezt jelenti be szombaton a kamara Pápán, ahol szerződést is kötnek a termelőkkel a megállapodásról. Az eseményen részt vesz Uzsoki András, a Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, valamint a károsultak képviselői.
A Pápai Hús 1913 Kft. sertésbeszállítóinak a de minimis támogatást a vidékfejlesztési tárca két hete fizette ki. A minisztérium a második körös juttatáshoz forrásokat biztosít az agrárkamarának is. A NAK közölte: nem a tagdíjakból kártalanítják a pórul járt termelőket.

A VM a közelmúltban egy rendeletben jelölte ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK), mint eljáró szervezetet, a Pápai Hússal szemben követeléssel rendelkező sertéstartók kifizetésének második ütemének a lebonyolítására. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) augusztus végén jelentette be, hogy saját forrásból fizeti ki a Pápai Hús 1913 Kft. azon kistermelő élőállat-beszállítóit, akiknek a korábbi követeléseit nem teljesítették, valamint a de minimis támogatás révén a nagyobb beszállítók kifizetését is kilátásba  helyezte.


 

beszállítók pápa sertéstartók VM tartozás Pápai Hús NAK