Világgazdaság

Kárpátalja lakosságát nyugalomra szólított fel a megye vezetője

A nyugalom megőrzésére, összefogásra és a katonai, valamint a rendvédelmi szervek intézkedései iránti megértésre szólította fel vasárnap Kárpátalja lakosságát Ivan Baloga, a megyei tanács (közgyűlés) elnöke.

Az ukrajnai megye vezetője azután tette közzé felhívását, hogy Ungváron rendkívüli tanácskozást tartottak a Kárpátalja megyei hadkiegészítő parancsnokság, a rendvédelmi szervek, a katasztrófavédelem és az ungvári városi tanács vezetői. A megbeszélés résztvevői a krími fejleményekkel kapcsolatban kialakult helyzetet vitatták meg – adta hírül a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

Felhívásában Baloga minden kárpátaljai lakost felszólított nyugalma megőrzésére, munkája felelősségteljes végzésére, a katonai és rendvédelmi szervek tevékenysége iránti megértésre. Az állami szerveket és civil szervezeteket arra hívta fel, hogy "működjenek egy csapatként", mert szerinte a jelenlegi helyzetben a fegyelem, a felelősség és az egység megtartása a legfontosabb. Most nincs helye szembenállásnak, mindenkinek össze kell fognia az ukrán állam megvédése érdekében – tette hozzá Kárpátalja megye vezetője.

renvédelmi szervek Kárpátalja Ukrajna Oroszország Ungvár zakarpattya.net.ua megyei hadkiegészítő parancsnokság Ivan Baloga