Világgazdaság

Az unió fizeti a visegrádi gátat is

Több mint 1,3 milliárdos beruházás keretében gátrendszert építenek Visegrádon, a Duna mentén - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t hétfőn, a projektnyitót követően.

A több mint 1,3 milliárdos fejlesztés 100 százalékos támogatást élvez, a létesítmény költségeinek 85 százalékát az 15 százalékát a magyar állam finanszírozza.

A beruházás során 3150 méter hosszú gátrendszer épül, amely részben mobil gátfalból, részben hagyományos földműből áll. A kivitelezést az MVZ Visegrád Konzorcium 2015 júniusáig fejezi be. A gátrendszer kiépítése után biztonságba kerül Visegrád öthektárnyi, árvízzel veszélyeztetett területe, vele együtt lakóházak, szállodák, közterek és műemléki értékek - ismertetik a közleményben.

Autók Tavaszi ülésszak - Vita Vodafone Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság A Monetáris Tanács kamatdöntései kutatás turizmus tech sport Nyugdíjkérdés Magyarországon Tőzsdei elemzések Lázár János autóipar gátUtazás Hitelek: lakás Visegrád trafiktörvény oktatás költségvetés 2014 energetika autó Szijjártó Péter A KSH jelenti repülés Reklám és Média fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac A munka világa utazás konferencia Befektetési lehetőségek Mol Európai Unió A harmadik Orbán-kormány Fővárosi ügyek ingatlanpiac Egészségügy - Gyógyítás