Világgazdaság

A tradíció és a minőség segít bevezetni az AVENTICS nevet

PNEUMATIKA Az egri vállalat megőrizte az értékeit, kultúráját és továbbra is fontos szerepet vállal a megyeszékhely életében

Világszerte egyre ismertebb az AVENTICS márkanév. A Bosch Rexroth tavaly értékesítette pneumatika üzletágát a Triton Partners befektetői csoportnak. A 30 országban jelen lévő cég március óta viseli az AVENTICS nevet.

– A vásárlók nyitottak az AVENTICS iránt, tradíciónk nagy előny az átmenetben. Bár Egerben még sokan régi nevén emlegetik a vállalatot, a partnereink már megbarátkoztak az új márkával. Az új vevők előtt is megnyílnak az ajtók, köszönhetően termékeink minőségének – mondta el Hegymegi István, az Aventics Hungary Kft. kereskedelmi vezetője.

Gödri István, a cég ügyvezetője hangsúlyozta, hogy az egri vállalat megőrizte eddigi értékeit, céges kultúráját.

Az AVENTICS cégcsoporton belül az egri gyár a legnagyobb, s céljuk, hogy megtartsák vezető szerepüket a pneumatikus hengerek gyártásában. Az egri üzem a négy üzletág közül a henger-, illetve szelepmegmunkálásban és -szerelésben, az autóipari alkatrészek gyártásában érdekelt. Több mint 15 ezer vevőnek szállítanak és zömmel kisszériás, illetve egyedi darabokat készítenek.

A gyártási és üzleti tervek elérésén túl mindig kiemelt szerepet kapott a közéleti jelenlét, ezért továbbra is szeretnének szerepet vállalni Eger kulturális, oktatási és sportéletében, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában. Ennek jegyében rendezték meg idén is a pneumobilversenyt, támogatták a két évtizedes hagyománnyal rendelkező egri nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornát.

Az elmúlt években az üzem látványos fejlődésen ment keresztül, tavalyi árbevétele már megközelítette a 17 milliárd forintot, egy évvel korábban 15,3 milliárd forint forgalmat könyvelhettek el. Az idei első félévük a tervek szerint alakult, s bíznak abban, hogy a folytatás is hasonló lesz.

– Jövőre Franciaországból hozzánk telepítenek át egy termékcsoportot. A hengercsaládból 2015-ben 42 ezret gyártunk, egy évvel később már 80 ezret. Ez húsz új munkahelyet jelent majd – emelte ki Gödri István.

A márciusi egri gépjárműipari beszállítói fórum jó kezdeményezése volt a megyei ke-

reskedelmi és iparkamarának, segített, hogy növeljék a hazai beszállítók arányát. Több tucat céggel vették föl a kapcsolatot, amelyekkel létrejöhet kooperáció. A szerződések megkötéséhez hónapok előkészítő munkája szükséges.

Autók NAV Coca-Cola autóipar Apple A KSH jelenti Vaskerék Mc Donald's Korábbi konferenciák Telenor Ryanair