Világgazdaság

Hollande: azt szeretnénk, ha Görögország maradna az eurózónában

Franciaország azt szeretné, ha Görögország az eurózónában maradna, ezért kész a párbeszéd újraindítására a hitelezők és Görögország között, feltéve ha megvan rá a közös szándék - hangoztatta hétfőn Francois Hollande francia államfő a görög válság miatt összehívott rendkívüli kormányülés után.

"Franciaország készen áll. A párbeszéd folytatódhat. Ma még mindig megvan a megállapodás lehetősége, de ez holnap már a görögnek a referendumon adott válaszán fog múlni" - mondta Hollande.    

"A görög népnek megvan rá a joga, hogy megmondja, hogyan képzeli a jövőjét" - hangsúlyozta a francia elnök. A július 5-i népszavazás "alapvető tétje az, hogy a görögök az eurózónában akarnak-e maradni vagy megkockáztatják a kilépést" - tette hozzá.

Hollande szerint "a francia gazdaság jelenleg erős, sokkal erősebb, mint négy évvel ezelőtt, ezért nem kell tartania attól, ami történhet".

MészárosLőrinc2 infrastruktúra-fejlesztés Szerencsejáték Zrt. kutatás Eurogroup sport nyári ülésszak adósságGörög adósság oktatás görög adósság Reklám és Média hitel hollande Franciaország Görögország Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Európai Unió Egyesült Államok Telenor Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon