Világgazdaság

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Wendy’s

Az amerikai gyorsétteremlánc, a Wendy’s árfolyama jelentős emelkedésbe kapcsolt a szerdai kereskedésben, a részvények 5 százalékkal ugrottak meg a nyitás előtt. A befektetők a cég negyedéves gyorsjelentésének örültek meg, amely felülmúlta az elemzői várakozásokat. A társaság nettó eredménye részvényenként 9 cent lett, szemben az egy évvel korábbi 7 centes eredménnyel. Az egy részvényre jutó korrigált eredmény pedig 11 cent lett, ez felülmúlta a 6 centes átlagos elemzői várakozást. Az időszak során a bevételek 378,8 millió dollárra csökkentek az egy évvel korábbi 451,8 millióról, a várakozásokat azonban így is felülmúlták. A visszaesés elsősorban annak volt betudható, hogy az idei első negyedévben a Wendy’s 375-tel kevesebb éttermet üzemeltetett. További kedvező hír volt, hogy a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó profitvárakozásait.


A nap vesztese: Macy’s

Jelentősen estek a szerdai kereskedésben az amerikai kiskereskedelmi cég, a Macy’s részvényei, az árfolyam 7 százalékot zuhant a nyitás előtt. A befektetőket a társaság idei első negyedéves eredménybeszámolója ábrándíthatta ki, a bevételek 5,77 milliárd dollárt tettek ki, ez elmaradt a FactSet által készített elemzői konszenzusban szereplő 5,93 milliárd dollártól. A legalább egy éve nyitva tartó üzletek forgalmának csökkenése is az elemzők által vártnál nagyobb volt. Az egy részvényre jutó korrigált adózott eredmény 40 cent lett az időszak során, ez viszont felülmúlta a 36 centes elemzői várakozást. A menedzsment ugyanakkor csalódást okozott, az idei évre vonatkozó profit-előrejelzéseit ugyanis rontotta, a korábban várt 3,8-3,9 dollár helyett 3,15-3,40 dolláros egy részvényre jutó eredménnyel számolnak.

Tavaszi ülésszak - Vita Magyar Nemzeti Bank (MNB) Vodafone Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás hivatali visszaélések tech sport Elemzői vélemények Népszavazás Költségvetés 2017 oktatás A KSH jelenti Reklám és Média Részvénypiacok brókerbotrány hitel GDP-adatok Befektetési lehetőségek Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok ingatlanpiac Adórendszer Magyarországon korrupció