Agrár

Felfoghatatlan mennyiségű élelmiszert dobunk a kukába

Mintegy 68 kilogramm élelmiszert dobnak ki évente a magyarok fejenként – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatásából.

Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb

– mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója péntek reggel az M1 csatornán.

A műsorban arról beszéltek, hogy hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszerhigiéniai szabályok, aminek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást.

Fotó: Shutterstock

Keleti Marcell azt mondta, nemcsak Magyarországon és az Európai Unióban, de

az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti.

Bár Magyarország ebből a szempontból nem áll olyan rosszul, de azt sem lehet mondani, hogy nincs mit tenni az ügy érdekében – fogalmazott, hozzátéve, a tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet.

élelmiszerpazarlás Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) NAK
Kapcsolódó cikkek