Agrár

Közel egymilliárd forint jut idén a hungarikum pályázatra

A 2021-es évben is meghirdeti az Agrárminisztérium a hungarikum pályázatot.

A 2021-es évben is meghirdeti az Agrárminisztérium a hungarikum pályázatot, 930 millió forintos keretösszeggel – mondta Nagy István agrárminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A tárcavezető ismertette, hogy három célterületre lehet pályázni:

az első – 900 millió forintos kerettel – a nemzeti értékek bemutatását és népszerűsítését segíti.

A települési, tájegységi, megyei értéktárral rendelkező önkormányzatok, illetve az általuk létrehozott nonprofit gazdasági társaságok, közművelődési intézmények, civil szervezetek, közalapítványok, egyházi jogi személyek, határon túli szervezetek 1 millió és 4 millió forint közötti összegre pályázhatnak.

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A támogatással nyomtatott és elektronikus kiadványok, honlapok, filmek készítését, bemutató terek kialakítását, rendezvények megvalósítását segíti az agrártárca.

A települési, tájegységi értéktárak létrehozásának segítésére 500 ezer és 1,5 millió forint közötti összegben lehet pályázni, erre 15 millió forint a keret.

A harmadik lehetőség – ugyancsak 15 millió forintos keretösszeggel – a népi kézműves értékek megőrzése mellett arra sarkallja a pályázókat, hogy megjelenítsék a divatban a Kárpát-medence hagyományos öltözet-kultúráját. Az elnyerhető támogatás összege 250 ezer forinttól 500 ezer forintig terjed – tette hozzá.

hungarikum Nagy István Agrárminisztérium pályázat
Kapcsolódó cikkek